events
---Het Naaiatelier---
Naaiatelier
Marijke Respeel is de (naaimachine)motor achter dit project. Ze droomde er al langer van om mensen aan te zetten hun oude vodden niet weg te gooien maar ze een tweede leven te geven. Samen met de meisjes van ‘Het Naaiatelier’ geeft ze een nieuwe bestemming aan vergeten kledingstukken.
Vanachter hun tweedehandse naaimachines maken ze van afgedankte kledij verrassende nieuwigheden. Ze zijn de publiekslieveling op tal van evenementen en organiseerden eerder al een modeshow met de Gentse kringloopwinkel Brugse Poort.
http://www.myspace.com/naaiatelier
Kom op maandag 15/03, dinsdag 16/03, woensdag 17/03 en zondag 21/03 van 17 tot 22 uur langs in het café van de Vooruit en breng een oud kledingstuk mee. In een uurtje en voor 2 euro wordt het kleedje of het hemd dat je nooit meer draagt omgetoverd tot een leuke muts, onderbroek, knuffel of ander onweerstaanbaar item.
Eva Pannecoucke
Eva studeerde textielontwerp aan de Academie in Gent en werkt sinds 2004 als ontwerpster. Haar ‘Atamé’ handtassencollectie is gemaakt uit oude lederen jassen. Ze knipt er de nog bruikbare stukken uit en verwerkt ze samen met ongewone materialen tot uiterst originele tassen.
www.evapannecoucke.com
In het tijdelijk opgestelde Atamé-atelier kun je Eva aan het werk zien. Ze maakt speciaal voor ekomotiv eenvoudige draagtassen gemaakt uit oud leder. De officiële ekomotiv-tas zeg maar. Maak een praatje en kom te weten hoe je zelf die bijzondere tas kan maken!